Τόνια Μερτζάνη

Η Τόνια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρή αγαπούσε την έκφραση μέσω της σωματικής κίνησης ενώ ως παιδί είχε χαρακτηριστεί «υπερκινητική». Στο μεταξύ διάβασε πολύ πέρασε στο Πολυτεχνείο και κάπως άφησε στην άκρη αυτό της το κομμάτι.

Γρήγορα όμως συνειδητοποίησε ότι κάτι έλειπε από τη ζωή της και άρχισε να αναζητά διάφορες τεχνικές σωματικής κίνησης περνώντας από την κλασική γυμναστική, το σύγχρονο χορό κ.ά. Κάπου εκεί συνάντησε τη γιόγκα και ένιωσε να βρίσκει αυτό που ουσιαστικά αναζητούσε.

Ο συνδυασμός της κίνησης και της αναπνοής, της εστιασμένης προσοχής και του διαλογισμού την έκαναν να συνειδητοποιήσει πως αυτό ήταν κάτι που της έδινε χαρά, ενθουσιασμό και πίστη για την ζωή. Ξεκίνησε ακολουθώντας μαθήματα με τη Σίσσυ Φραγκιαδάκη και προχωρώντας με την πρακτική της είχε καταλάβει ότι δε θέλει να ακολουθήσει επαγγελματικά το αντικείμενο σπουδών της.

Κάπου εκεί βρήκε τη σχολή που ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στη hatha yoga, το Ayama Yoga House. Από τότε έχει ακολουθήσει σεμινάρια για το διαλογισμό mindfulness και τη yoga nidra, τη θεραπευτική προσέγγιση της yoga, τη vinyasa, τη yoga σε παιδιά και εγκύους.

Της αρέσει να προσεγγίζει τις έννοιες της φιλοσοφίας της yoga και μέσα από τη σύγχρονη δυτική σκοπιά κι έχει παρακολουθήσει σεμινάριο 50 ωρών για το νευρογλωσσικό προγραμματισμό με τη δασκάλα της Valerie Saier ενώ συνεχίζει να αναζητά μεθόδους και τεχνικές που αφορούν την κατανόηση του ανθρώπινου νου.

Στα μαθήματά της επιζητά τη δημιουργικότητα και τη νοητική συγκέντρωση και θέλει να εμπνέει τους μαθητές της να ζουν το δικό τους μοναδικό εαυτό. Παράλληλα τον τελευταίο χρόνο πραγματοποιεί συνεδρίες παραδοσιακής ταϋλανδέζικης μάλαξης αφότου ολοκλήρωσε την εκπαίδευση 60 ωρών στο Spiti Yoga.

Categories: Trainers