Αγιουρβεδική Μάλαξη

Ayurvedic massage yoga athens sepolia

Οι τεχνικές της Αγιουρβεδικής μάλαξης είναι σημαντικό κομμάτι της Αγιουρβεδικής θεραπείας, από την πρόληψη και τη διατήρηση της υγείας μέχρι την αποκατάστασή της.

​Ο,τιδήποτε αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας, το επεξεργαζόμαστε σε νοητικό, συναισθηματικό και σωματικό επίπεδο και λειτουργούμε αναλόγως το περιβάλλον και την ιδιοσυγκρασία μας, δημιουργώντας εμπειρία και μνήμη.

​Η εμπειρία καταγράφεται στο σώμα, επηρεάζοντας τη δομή του. Η μνήμη συντονίζει αυτή τη διαδικασία δημιουργώντας δομές και τρόπους αντιδράσεων. Συγκεκριμένοι μύες και όργανα συσπώνται ανάλογα με την κατάσταση μας.

Όταν μια κατάσταση επαναλαμβάνεται για καιρό διαταράσσεται η φυσική λειτουργία και ισορροπία του σώματος και δεν προλαβαίνει να ανταπεξέλθει, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται χρόνιες βλάβες και ασθένειες.

​Το Αγιουρβεδικό μασσάζ βοηθά στην απεμπλοκή και στην επαναφορά της ροής σε όλους τους ιστούς του σώματος, αποτοξινώνει και αναζωογονεί, προσαρμοσμένο κάθε φορά στην ιδιοσυγκρασία και την ανάγκη του ατόμου.

Categories: Yoga Massage