Basic Asanas & Yoga Nidra

Το μάθημα basic asanas & yoga nidra απευθύνεται σε όλους, αρχάριους και προχωρημένους ασκούμενους που θέλουν να ασκηθούν σε μια βασική ακολουθία θέσεων της γιόγκα και θέλουν να χαλαρώσουν. 

Το μάθημα αποτελείται από βασικές θέσεις της γιόγκα με αναλυτικές οδηγίες. Στο τέλος του μαθήματος ξαπλώνουμε στο στρωματάκι μας και χαλαρώνουμε για 45 λεπτά κάνοντας yoga nidra.

Η γιόγκα νίντρα, ή αλλιώς γιόγκικος  ύπνος είναι μια βαθιά χαλαρωτική καθοδηγούμενη πρακτική. Ο μαθητής είναι ξύπνιος, το σώμα και ο νους είναι ήρεμα και χαλαρά, με αποτέλεσμα ο ασκούμενος να βρίσκεται μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου. Είναι μια μορφή διαλογισμού μέσα από την οποία μπορείς να θεραπεύσεις το άγχος, το στρες και να αποβάλεις αρνητικά φορτία και εντάσεις.

Βοηθάει στην θεραπεία της κατάθλιψης, μειώνει την κορτιζόλη που είναι η ορμόνη που αυξάνεται όταν έχουμε στρες και προκαλεί ανεπιθύμητες ενέργειες, φθείροντας τον οργανισμό. Βοήθαει στην συγκέντρωση και την μνήμη και τέλος η συγκεκριμένη πρακτική μας συνδέει με τον εαυτό μας και τις κρυμμένες πλευρές μας.

Ελάτε να δοκιμάσετε μια διαφορετική πρακτική της γιόγκα! 

Namaste

Categories: Μαθήματα Yoga